Joc de trons (A Game of Thrones) és una novel·la de fantasia escrita per l'autor nord-americà George R. R. Martin el 1996 i guanyadora del premi Locus el 1997. Es tracta del primer lliurament de la sèrie de gran popularitat Cançó de gel i foc. La novel·la es caracteritza per l'ús de nombrosos personatges ben detallats, la contraposició de punts de vista dels múltiples protagonistes, la seva trama amb girs inesperats i l'ús subtil dels aspectes màgics tan comuns en altres obres de fantasia.


ARGUMENT
La novel · la transcorre en un món fantàstic amb reminiscències de l'Europa de l'edat mitjana en què la màgia i les criatures mítiques del passat han quedat en l'oblit. Al continent de Ponent, on les estacions duren dècades i els hiverns són temps durs, s'apropa el final del llarg estiu. Pocs anys després de la revolta que va posar fi al regnat de la dinastia Targaryen, Robert Baratheon, que va liderar als nobles rebels juntament amb Eddard Stark, ocupa ara el tron ​​de ferro dels set regnes. No obstant això, les pugnes pel poder entre les principals cases nobiliàries surten cada vegada més obertament a la llum. A més, inquietants successos esdevenen en el nord, més enllà del gegantí mur que separa els set regnes de les terres salvatges. Tot fa pensar que l'equilibri en Ponent és a punt de trencar-se de nou.
Tràiler de la sèrie basada en aquest llibre.

Si tu em dius vine ho deixo tot..però digue'm vine és una novel·la de l'autor català Albert Espinosa que publicat en 2011. El títol fa referència a un bolero Si tu me dices ven lo dejo todo però tal i com comenta al començament de la novel·la, al vell bolero li faltava l’afegit de ‘però digue’m vine’.

ARGUMENT
La novel·la té com a protagonista a Dani, un home que es dedica a buscar nens desapareguts. El mateix dia que la seva parella l’abandona, rep la trucada de telèfon d’un pare que, desesperat, li demana ajuda. Dani no té clar si acceptar el cas, però davant la insistència del pare, acaba fent-ho. La recerca del nen li conduirà a Capri, a aquell far, aquell lloc màgic en el qual afloraran records de la seva infantesa i dels dos personatges que van marcar la seva vida: el Sr. Martín i George. El retrobament amb el passat portarà a Dani a reflexionar sobre la seva vida, sobre la història d’amor amb la seva parella i sobre les coses que realment importen.



Xoc de reis és el segon llibre de la saga de fantasia Cançó de gel i foc, de l'escriptor George R. R. Martin. Aquest volum de la saga continua amb l'estil de les seves predecessores: múltiples protagonistes, personatges ambigus en les seves intencions i amb personalitat complexa, girs inesperats de la trama i subtils elements màgics que aniran guanyat intensitat en els volums següents.

ARGUMENT
Xoc de reis contínua on va acabar La mà del rei La guerra civil s'ha estès per Ponent i passarà a conèixer-se com la Guerra dels Cinc Reis. Mentre, la Guàrdia de la Nit envia un grup de reconeixement al nord, més enllà del mur. Mentrestant, al llunyà est, Daenerys Targaryen contínua amb la seva missió: tornar als Set regnes per reconquistarlos.